Blogg

Grundläggning & lite tankar om tankers


skrivet den 19 jan av Ann, klockan:13:24
 

Så fort det blir vår så är det dags för grundläggning inför vårt husbygge, vad spännande det ska bli. Därefter så blir det sprutbetong och grundförstärkning sen huset. Ska bli så skönt att komma igång ordentligt med det, se att något verkligen händer.

 

Men över till något helt annat, man kan ju läsa rätt mycket i tidningarna nu angående militären. Att värnplikten ska avförskaffas och istället ersättas med yrkesmilitärer. Verkar som att många är mot detta och gnäller högljutt om kostnaderna för det osv. Att det är kvalitet och inte kvantitet verkar ha gått dom helt förbi.

Varför kan man fråga sig, vad är det som vore så förfärligt med att lägga skattepengar på något så himla viktigt som ett ordentligt försvar av vårt land. Med tanke på de oroliga tiderna vi lever i är inte fred längre ett faktum. Med tanke på vår involvering med resten av Europa bla genom EU, Nato m.m. så är inte heller neutralitet ett sätt att i framtiden komma undan så som det vart tidigare tex under 2,a världskriget. Vad gör vi om det plötsligt blir krig och vi inte har ett fungerande försvar.

 

Ska det vara så himla svårt och förstå hur viktigt det faktiskt är, inte minst i ett lilleputtland som ligger i utkanten av allting. Är vårt land inte värt mer än så?

 

Blir faktiskt irriterad över att så många tycker att det på fullt allvar ska vara finniga 19 åringar som ska försäkra oss om en framtid om det skulle bli krig, hellre äldre och välutbildade yrkesmilitärer som vet vad de sysslar med på riktigt.

    

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed