Blogg

Åt skog, skog, skog, SKOGEN är vad det är


skrivet den 05 jan av Ann, klockan:17:50
 Helt jäkla sjukt hur det kan bli i dagens samhälle ibland. Läste precis att inkassobolagen har så bra tider så att de gått med ca en miljard i vinst!!!!!
http://www.expressen.se/ekonomi/1.2278492/andras-problem-en-bra-affar
Om man då betänker att denna en miljard alltså är pengar de fått från folk som ligger illa till ekonomiskt blir man mörkrädd, tänk vad den jäkla miljarden hade kunnat göra för andra istället. Det är åt skog (eller tom SKOGEN) när det får gå till på detta vis. Jag förstår ju absolut att företag måste ha något sätt att få in pengar från kunder som inte betalt (ibland är det ju dessutom såna som är rent slappa och egentligen inte har problem) men det känns så förbannat fel att privata företag ska tjäna enorma summor på att det är tuffa tider ekonomiskt sett och på folk som faktiskt oförskyllt har fått problem. Nej det vore betydligt mer reko om även inkasso vore statligt ägt, de pengar som då kom in kunde ju gå tillbaka till samhället istället. Tänk vad en miljard hade kunnat göra inom vård, omsorg, skola, infrastruktur m.m.
 Undrar förresten hur man tänker egentligen om man jobbar på ett sånt ställe, är det liksom JIPPIE nu blir det svåra tider och folk blir fattigare och fattigare. Hoppas det går än mer ner så att vi får in en massa skulder som vi kan kräva in så vi blir rika! Visst jag fattar att det även finns andra branscher som skor sig på olycka, alltifrån materialdesign gällande försvar/militär till medicin osv men det är ändå viss skillnad. Just vård, medicin och ekonomi gillar jag inte när det blir vinstsyfte med


Currently rated 3.0 by 1 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed